Berita Terkini
recent

‘Simpan Sikit Ego Tu’

Heboh di media sosial tentang luahan hati seorang pengasas kosmetik terkenal, Joy Revfa yang dimuatnaik olehnya semalam.

Menerusi pergkongsian Joy itu yang memberitahu mahkamah telah mengesahkan dirinya dan bekas suami sah bercerai dua tahun lalu telah membuatkan ramai daripada netizen memberi komen mereka tentang hal itu.

Mungkin ada sesetengah netizen yang meninggalkan komen yang kasar serta memperlekehkan keputusan mahkamah itu sehingga membuatkan Joy tampil untuk menerangkan lagi tentang keputusan mahkamah dengan jelas di ruang status Facebooknya.

“Peguam saya pesan tak payah layan org yg perlekeh-lekehkan keputusan mahkamah & sebenarnya dh faham tapi buat2 tak faham. Tapi tetap juga saya nk tekan kan disini bahwa, Hakim mahkamah syariah dah sahkan pagi tadi bahwa penceraian saya & bekas suami telah jatuh pd 2 tahun yg lalu.. bukan hari ni baru jatuh..!!

“Ini bermakna saya bebas utk bernikah dgn sesiapa apabila talak dah jatuh pd 2 tahun yg lalu. Budak sekolah rendah pun faham, awk yg dah tua rambut beruban tak kan tak faham2 lg. Simpan sikit EGO tu supaya peguam2 & hakim2 seluruh malaysia ni tak pandang awk tu pendek akal sgt.

“Org spesis mcm ni, apa pun keputusan keluar dari hakim mahkamah, tetap dia nak twist jugak pd media & blog. Apa2 pun saya serahkan pd Allah swt utk beri awk hidayah & supaya awk sedar yg perancangan Allah swt lebih hebat dari perancangan sandiwara awk tu,” tulis Joy.

Rata-rata pengikut Joy turut meluahkan rasa kasihan dan geram kepada sesetengah pihak yang memperlekehkan keputusan mahkamah di ruangan komen.

Eisya Rahman: Betul tu, abaikan tak payah reply pun takpe. K.eisya selalu bab macam ni memang malas nak komen tapi K.eisya kenal Joy sebelum Joy perkahwinan yang pertama lagi. Berani kerana benar tapi diam bukan bererti kalah tapi itu tindakan yang lebih profesional tanpa emosi. Semoga dipermudahkan segalanya urusan Joy dan famili. Keep strong my Barbie 😘😘😘
Siti Azizah: sy memahami situasi sis skrg, mmg betul mak sy selalu pesan pihak yg benar akan menang jua biar satu dunia menuding slh kpd kita.. Allah bersama org2 teraniaya, doa org2 teraniaya adalah paling mustajab, smg urusan sis slps ini dipermudahkan… sy doakan sis bhgia setelah kesulitan yg dihadapi, inshaAllah amin

Murniey Yong: Syukran, Allah dah tunjuk buah yg rupenya busuk xelok disimpan walaupun luarannya ranum.. U deserved better adik

Azira Hj Ahmad Kamaruddin: Xyah layan laaaa laki meroyan tue sis… mcm2 d putar belit nyer!!

www.kakigosip.com tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami

Powered by Blogger.