Peminat Kecewa, Patahkan CD Girls Generation

Sebilangan peminat kumpulan popular Girls Generation (SNSD) baru-baru ini bertindak mematahkan CD dan mengoyakkan poster Girls Generation koleksi peribadi mereka.Tindakan tersebut dipercayai gara-gara mereka kecewa dan sangat marah dengan berita mengejut mengenai tiga daripada anggota kumpulan berkenaan iaitu Tiffany (II), Sooyoung dan Seohyun yang mengambil keputusan tidak memperbaharui kontrak sebaliknya keluar daripada kumpulan.

Peminat kumpulan tersebut yang digelar sebagai "Sone" pastinya sukar untuk menerima kenyataan 'pemergian' sekaligus tiga anggota tersebut.

Memetik laporan AllKpop, tambah mengecewakan peminat apabila ketiga mereka terus membuang nama "Girls Generation" daripada bio Instagram masing-masing.

"Serius, saya sangat marah," itu antara luahan peminat.

Bagaimanapun tindakan peminat terbabit dikritik sebilangan peminat lain

"Mereka bukan peminat sejati ..." komen seorang peminat.

"Apa yang salah dengan mereka? Jika mereka benar-benar peminat, mereka harus bersorak mereka tidak kira apa pun," tulis seorang lagi.

..

Berita Sooyoung, Tiffany dan Seohyun mengakhiri kontrak mereka mula menjadi bualan hangat peminat sejak 9 Oktober lalu.

"Tiga anggota telah memutuskan untuk mengakhiri kontrak mereka. Girls Generation akan kekal kerana ia adalah satu kumpulan walaupun mereka berada di bawah agensi yang berbeza, penglibatan mereka bersama akan menjadi lebih sukar.

Namun semua anggota masih dalam perbincangan tentang apa keputusan yang akan dibuat, "dedah satu sumber.

Sementara itu, pihak agensi SM Entertainment mengeluarkan satu kenyataan memberi jaminan bahawa kumpulan itu tidak dibubarkan.

"Girls Generation adalah satu kumpulan yang sangat berharga dan bermakna kepada SM dan peminat mereka.

"Ringkasnya, terdapat ahli-ahli yang kontraknya sudah berakhir, keputusan yang berhati-hati akan dibuat selepas perbincangan dengan semua anggota mengenai arah tuju dan masa depan Girls Generation," tulis agensi itu.

Anggota SNSD yang lain yang masih kekal dengan agensi tersebut ialah Tae Yeon, Yoona, Hyoyeon, Kwon Yuri dan Sunny.
Peminat Kecewa, Patahkan CD Girls Generation Peminat Kecewa, Patahkan CD Girls Generation Reviewed by Kakigosip on 14:18:00 Rating: 5
Powered by Blogger.