Oprah Winfrey Mahu Jadi Presiden Amerika Tahun 2020?

Awal tahun lalu, personaliti terkenal Oprah Winfrey menerusi laman Twitter miliknya menyatakan bahawa beliau tidak berminat untuk memengang apa-apa jawatan mahupun jawatan tertinggi dalam negaranya.

Namun nampaknya pengacara yang cukup popular dengan program bual bicaranya sendiri, The Oprah Winfrey Show ini sudah berubah fikiran.

Meskipun tidak mengesahkan secara tepat, wanita berusia 63 tahun ini bagaimanapun seolah-olah memberi gambaran menunjukkan minatnya untuk menjadi presiden Amerika Syarikat pada tahun 2020,

Penerbit dan pelakon ini mencuri perhatian selepas dia re-tweet satu atikel bertajuk 'Democrats best hope for 2020' di sebuah kolum New York Post Op-Ed. Dia turut menulis kapsyen Terima kasih atas Undi keyakinan anda!"

..

Posting tersebut mendapat pelbagai reaksi netizen yang rata-ratanya memberi respon positif.

"Jika beliau boleh menang, biarkan beliau teruskan. Kami perlukan demokrat yang boleh menang," tulis seorang pengguna Twiiter.

"Oprah, anda tahun yang kamu akan mendapat undi saya dan saya akan berusaha untuk memastikan kamu adalah wanita pertama sebagai Presiden Amerika!!! Apa pendapat kamu? tulis seorang lagi.

Masa terdesak. Kita mungkin perlukan dia. Beliau adalah seorang yang sangat mengambil berat dan sangat berkarisma, sokong seorang lagi.

Dalam kolum berkenaan, Podhoretz memuji penampilan pertama Winfrey di CBS menerusi program '"60 Minutes", yang menyaksikan dia mewawancara 14 pengundi di Michigan, separuh daripada mereka mengundi Presiden Donald Trump pada pilihan raya 2016 mengenai pendapat mereka tentang pemimpin A.S. sekarang.

Dia kagum dengan kemahiran Oprah dan bagaimana dia "mendengar, bertanya, bercakap tanpa penghakiman, cuba mencari alasan yang sama.

Tambah Podhoretz lagi, Winfrey adalah "kedudukan yang unik, jika dia ingin melakukan sendiri, untuk mencari calon Demokrat untuk presiden dan mencabar Trump pada tahun 2020."
Oprah Winfrey Mahu Jadi Presiden Amerika Tahun 2020? Oprah Winfrey Mahu Jadi Presiden Amerika Tahun 2020? Reviewed by Kakigosip on 13:59:00 Rating: 5
Powered by Blogger.