Berita Terkini
recent

'Saya dah tua, apa nak takut'

Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad yakin Ahli Majis Tertinggi Umno, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi tidak akan dibenarkan berdebat dengannya pada forum terbuka, Nothing To Hide 2.0, yang dijangka berlangsung pada 13 Ogos ini.

Menurutnya, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak akan membenarkan Puad berdebat dengannya dan beliau yakin dengan tafsirannya.

"Perdana Menteri (mesti) tak bagi dia (Mohd Puad) (berdebat dengan saya). Nanti jadi macam (Datuk Seri) Nazri (Aziz) juga," katanya ketika ditemui pada majlis Ramah Mesra Aidilfitri 2017 bersama Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Dr Siti Hasmah Ali anjuran Kelab Che Det Malaysia di Kelab Sultan Sulaiman, di sini hari ini.

Menurutnya, beliau bersedia untuk berdebat dengan sesiapa sahaja, sama ada Mohd Puad atau orang lain, namun Mahathir tetap berharap Najib akan menjadi peserta forum terbabit.


"Datanglah Najib atau Nazri sekalipun. Saya dah tua, apa nak takut. Dengan orang tua pun awak nak takut ka?," soalnya kepada Perdana Menteri.

Jumaat lalu, Mohd Puad menyatakan kesediaannya untuk menggantikan Najib pada forum Nothing To Hide 2.0 serta bersedia untuk menjawab segala soalan mengenai 1 Malaysian Development Berhad (1MDB).

Beliau yang juga Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) mahu bertanya mengenai pelbagai isu kepada Mahathir, yang mana kesemua isu tersebut berlaku semasa Mahathir menjadi Perdana Menteri.

Forum Nothing To Hide 2.0 dijangka berlangsung pada 13 Ogos ini di Dewan Raja Muda Musa, Shah Alam, secara terbuka.

www.kakigosip.com tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami

Powered by Blogger.