Berita Terkini
recent

Qody Tidak Mampu Senyum, Muka Pula Kebas

SETAHUN menghilang tanpa khabar berita, bakat yang lahir melalui program Mentor Milenia 2016, Qody memberitahu dia mengalami penyakit Sindrom Guillain–BarrĂ© atau SGB iaitu kebas seluruh muka.

Qody, 22, berkata, penyakit tersebut menyebabkan dia tidak dapat merasai sebarang pergerakkan pada wajahnya sehingga turut menjejaskan suara.

"Pada bulan Februari lalu saya mengalami sakit agak pelik iaitu Sindrom Guillain–BarrĂ© atau SGB yang membuatkan saya hampir-hampir putus asa.

"Selama dua bulan juga saya terlantar tidak rasa apa-apa terutama di bahagian muka, tidak boleh senyum dan seperti kebas seluruh wajah. Malah, suara saya juga menjadi sengau dan tidak keluar," ujarnya.

Qody ditemui pada majlis berbuka puasa The 8 Unit & Monkey Bone, pada Selasa lalu.
Pemilik nama sebenarnya Rossaidi Abdul Rani berkata, dia mendapatkan rawatan di Pusat Rawatan Saraf Islam di Jitra, Kedah.

"Ia bermula selepas saya demam selama dua minggu dan badan menjadi kebas. Saya tidak boleh makan dan minum kerana tidak mampu membuka mulut.

"Keluarga hantar saya berubat di banyak tempat juga. Alhamdulillah, sekarang sudah baik sepenuhnya," ujarnya.

Sementara itu, Qody berkata, dia bimbang dengan komitmen yang ketika itu dalam perancangan menerbitkan single kedua.

"Saya ditawarkan untuk menyanyi lagu tema drama Akasia berjudul Dia yang akan ditayangkan selepas drama Ku Kirim Cinta.

"Nasib baik juga drama tersebut ditunda-tunda tarikh tayangannya, kalau tidak saya terlepas peluang untuk lagu tema drama 60 episod itu," ujarnya.


Booking.com

www.kakigosip.com tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami

Powered by Blogger.