Fizi Ali Mahu Bawa Shakilla Khoriri Pusing KL

AIK... tarikh nak bertunang dah ada, tarikh kahwin belum lagi? Antara kahwin dengan bertunang agak-agaknya mana lebih penting? Hehe... berceramah pulak ye?

Kata penyampai Suria FM, Fizi Ali, punca dia masih belum menetapkan tarikh perkahwinannya dengan aktres Shakilla Khoriri kerana mahu menumpukan perhatian kepada majlis pertunangan mereka yang akan diadakan pada 16 Julai depan.

"Buat masa sekarang saya belum buat apa-apa persiapan kahwin lagi. Kalau boleh nak selesaikan urusan pertunangan kami pada 16 Julai ini terlebih dahulu.

"Selepas semuanya selesai, barulah saya fikir untuk membuat persediaan majlis seterusnya. Insya-Allah bila sudah ada tarikh yang sesuai, kami akan umumkan," kata Fizi.
Fizi Ali ditemui pada pelancaran Suria FM Segalanya Lebih Bermakna di Megaview, Menara Kuala Lumpur pada Khamis lalu.

Walaupun belum ada persediaan kahwin, Fizi atau Muhd Hafizudin Alimudin, 28, sudah merancang aktiviti yang akan dilakukan bersama bakal isterinya.

Wah... mesti Fizi tak sabar nak melakukan aktiviti bekerluarga selepas kahwin. Meh kita tanya apa aktiviti yang Fizi rancang untuk lakukan bersama isteri bila sudah berkahwin.

1. Benda pertama yang saya nak buat adalah bawa isteri pergi ke Pulau Maldives untuk berbulan madu. Rasanya semua pasangan yang baru berkahwin pilih lokasi itu.

2. Insya-Allah jika diberi rezeki lebih, saya nak beli rumah selepas kahwin.

3. Kebetulan saya dan Shakilla mempunyai hobi yang sama iaitu mendaki. Mungkin selepas ini, kami boleh pergi mendaki ke gunung-gunung yang lebih mencabar seperti Gunung Everest.

4. Kalau boleh selepas kahwin itu, saya nak cepat-cepat ada anak. Biasalah pasangan yang baru berkahwin, sudah pasti mereka mahukan anak. Nak tahu juga acuan muka kita ini macam pula.

5. Selalu saya tonton filem Hollywood, bila jadi suami dan isteri mesti waktu cuti mereka habiskan masa mengemas rumah. Saya pun teringin nak buat seperti dalam filem itu.

6. Jika diberi peluang, saya nak berlakon bersama isteri. Itupun kalau ada yang melihat bakat terpendam ini. Seronok juga kalau dapat berlakon sama, tambah pula sudah sah.

7. Untuk aktiviti terakhir pula, saya nak bawa isteri pusing Kuala Lumpur dengan motosikal. Sebab naik kereta itu sudah selalu dan biasa sahaja. Nak rasa suasana angin atas motor pula.


Fizi Ali Mahu Bawa Shakilla Khoriri Pusing KL Fizi Ali Mahu Bawa Shakilla Khoriri Pusing KL Reviewed by Kakigosip on 09:59:00 Rating: 5
Powered by Blogger.