Demi Cita-cita, Wincci Nekad Tinggalkan Malaysia

Tidak hanya merancang kerjaya di tanah air, penyanyi dan pelakon Dr. Soo Wincci ini juga berimpian menembusi pasaran antarabangsa meskipun perlu berdepan cabaran.

Justeru bagi membuktikan kesungguhannya itu, wanita berusia 31 tahun ini merancang berhijrah beberapa tahun dalam usaha mencari peluang baru di luar negara.

"Mungkin ada yang kata saya dah berjaya melalui pencapaian sebelum ni, namun secara peribadi, memang tak cukup lagi sebab impian saya nak harumkan nama negara dalam bidang ini.

"Selagi impian tu tak tercapai, saya takkan putus asa dan akan cari jalan bagi merealisasikannya. Lagipun, sejak kecil saya dah terbiasa berjuang nak dapatkan apa yang saya mahu,” katanya yang sebelum ini cukup popular menerusi lagu Terus Teranglah.

“Banyak perkara yang sedang dirancang untuk kerjaya seni saya pada masa akan datang. Salah satunya adalah berhijrah ke luar negara buat seketika untuk menimba ilmu dan pengalaman selain mengintai peluang terbaik di sana,” katanya seperti yang dilaporkan Sinar Harian.

Bekas ratu cantik Malaysia 2008 ini dijangka memulakan penghijrahannya itu sekitar Jun atau Julai namun enggan berkongsi negara yang akan ditujunya.

Wincci, sebelum ini pernah mencipta nama di Taiwan dan kini sedang menyelesaikan kerja yang masih berbaki kerana pemergiannya kali ini mungkin menjangkau tempoh 10 tahun.

"Ketika di Taiwan saya kerap berulang-alik Taiwan-Kuala Lumpur kerana terikat dengan banyak komitmen, kali ini berbeza di mana saya akan belajar sambil bekerja,” katanya yang turut aktif dalam kerja-kerja penerbitan.

Dalam perkembangan lain, Winnci bakal muncul filem Kau Yang Satu, arahan Osman Ali.
Demi Cita-cita, Wincci Nekad Tinggalkan Malaysia Demi Cita-cita, Wincci Nekad Tinggalkan Malaysia Reviewed by Kakigosip on 21:56:00 Rating: 5
Powered by Blogger.