Shah Iskandar Latih Isteri Jadi Pengurus

Pelakon Shah Iskandar memberitahu dia ingin melantik isterinya, Siti Sarah Mohd Noor sebagai pengurus bagi memastikan karier seninya bertambah lancar.

Shah atau nama sebenarnya Shah Iskandar Mahfuz, 33, berkata, bagi merealisasikan hasrat tersebut dia kini banyak memberi pendedahan tentang industri seni kepada wanita itu bagi membolehkan dia memahami selok-belok bidang tersebut.

"Sebelum ini dia pernah bertanya dan menunjukkan minat terhadap kerjaya saya selepas melihat cara saya menguruskan kerjaya sendiri yang kadang-kala ada kekurangan dan kelemahan.

"Saya pula memang berniat untuk memintanya menguruskan karier saya kerana rasanya lebih mudah isteri sendiri yang berbuat demikian.

"Alhamdulillah sekarang ini saya banyak memberinya pendedahan tentang industri seni supaya dia dapat belajar perlahan-lahan sebelum tugas berkenaan diserahkan sepenuhnya kepada isteri," katanya.

Shah ditemui pada sidang media pelancaran payung yang diberi nama Payung Padi di Menara Kuala Lumpur pada Selasa lalu.

Dalam pada itu, Shah berkata, bagi membolehkan Siti Sarah memahami aktiviti sehariannya, dia mula membawa isterinya itu ke set penggambaran bagi memberi gambaran tentang kerjayanya sebagai pelakon.

Dengan cara itu juga kata Shah, isterinya dapat bergaul dengan pekerja industri, menambah kenalan selain mengelakkan salah faham apabila dia perlu bergandingan dengan pelakon wanita dalam drama lakonannya.

"Isu cemburu tidak akan wujud sekiranya isteri faham dengan persekitaran kerja saya dan sebab itu saya bawa dia ke lokasi.

"Saya beri pendedahan untuk dia sesuaikan diri dan Alhamdulillah nampaknya dia semakin selesa kerana personalitinya seorang yang agak pemalu," katanya.

Tambah Shah, kehadiran Siti Sarah sebagai pengurusnya banyak membantu melancarkan kerjayanya selain ia lebih terurus.

"Jujur saya memang seorang yang susah angkat telefon dan sekarang isteri yang uruskan semua panggilan diterima.

"Ia memudahkan kerana isteri akan atur jadual program yang perlu saya hadir seperti hari ini, menjawab panggilan media dan produksi yang ingin memberi tawaran berlakon," jelasnya.

Sementara itu, Shah berkata, dia tidak melihat pelantikan isterinya sebagai pengurus akan menimbulkan isu cemburu atau pun terkongkong.

Sebaliknya ia dapat merapatkan hubungan mereka suami-isteri selain lebih mudah kariernya diuruskan oleh individu yang rapat dengannya.

Shah dan Siti Sarah, 30, berkahwin pada 16 Januari lalu pada upacara yang diadakan di The Ballroom At East Coast, Singapura.
Shah Iskandar Latih Isteri Jadi Pengurus Shah Iskandar Latih Isteri Jadi Pengurus Reviewed by Kakigosip on 06:29:00 Rating: 5
Powered by Blogger.