Pengikut IG Amsyar penerjun negara meningkat gara-gara video viral


Sebelum ini viral di laman sosial berkenaan video aksi atlet penerjun negara, Ahmad Amsyar Azman, 24, yang kurang memberangsangkan di Sukan Olimpik Rio. Ketika itu, terjunannya tidak kemas dan mendapat kritikan hebat daripada netizen.Namun, gara-gara video tersebut, pengikut laman sosial Amsyar di Instagram @amsyaroo telah meningkat sekali ganda.  Jika sebelum ini, dia hanya mempunyai pengikut kurang dari 10 ribu orang namun selepas insiden tersebut, pengikutnya kini telah meningkat sebanyak 21.5 ribu orang (setakat 29 Ogos).Amsyar yang diberitahu berkenaan perkara tersebut berasa terkejut dan kelihatan sangat gembira.  Lebih-lebih lagi apabila mendapat kata-kata perangsang daripada pengikutnya.  Ini membuatkan dia kembali bersemangat untuk memberikan prestasi yang lebih baik pada sukan seterusnya."Sejujurnya, saya sungguh kecewa dengan aksi saya di Rio.  Namun untuk pengetahuan, saya perlu berlatih enam hari seminggu selama empat tahun untuk berada di tahap ini.  Namun apa yang telah berlaku sudah pun berlaku.  Tiada lain yang diharap selain untuk membuat yang terbaik dan belajar dari kesilapan lalu. Jadi, saya berharap pada Sukan Olimpik 2020 di Tokyo nanti, akan menjadi satu momen buat netizen," jelasnya.


Kakigosip ucapkan semoga atlet negara kita akan terus berusaha dan berjaya merangkul pingat emas pada acara sukan seterusnya.
Pengikut IG Amsyar penerjun negara meningkat gara-gara video viral Pengikut IG Amsyar penerjun negara meningkat gara-gara video viral Reviewed by Kakigosip on 06:05:00 Rating: 5
Powered by Blogger.