Bapa iR Radzi Meninggal Dunia Akibat Jangkitan Kuman

Bapa kepada penyanyi, iR Radzi iaitu Jamali Ellen meninggal dunia kira-kira pukul 3.30 petang Ahad akibat jangkitan kuman pada bahagian paru-paru.


Menurut pengurus iR iaitu Aszuad Zakaria, berkata, Allahyarham menghembuskan nafas terakhirnya di sisi keluarganya di Institut Jantung Negara, Kuching Sarawak.

"Allahyarham dimasukkan ke hospital semalam (Sabtu) dan keadaannya dalam keadaan tenat pada hari ini sebelum menghembuskan nafasnya yang terakhir," katanya .

Dalam pada itu, Aszuad berkata, iR yang sepatutnya pulang ke kampung halamannya untuk melawat bapanya pada Ahad bergegas pulang ke Kuching selepas mendapat panggilan daripada keluarganya pada petang Sabtu.

"Ketika dimaklumkan mengenai bapanya dimasukkan ke hospital, iR sedang mengadakan persembahan program bersama Suria FM di Putrajaya dan bergegas pulang ke kampung pada pukul 9 malam.

"Bagaimanapun ketika tiba di hospital bapanya telah pun berada dalam keadaan koma," katanya.

Sementara itu, Aszuad berkata, jenazah Allahyarham akan dibawa pulang ke rumah keluarga iR terlebih dahulu untuk solat jenazah dan memberi laluan kepada saudara dan rakan terdekat memberi penghormatan terakhir.

Allahyarham dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Semariang, Petra Jaya, Kuching pada pagi Isnin.
Bapa iR Radzi Meninggal Dunia Akibat Jangkitan Kuman Bapa iR Radzi Meninggal Dunia Akibat Jangkitan Kuman Reviewed by Kakigosip on 04:15:00 Rating: 5
Powered by Blogger.