Bagaikan Kelip-Kelip punya keistimewaan tersendiri

KISAH mengenai seorang gadis yang terpaksa berkahwin kerana pilihan keluarga kini bagaikan menjadi satu trend.

Namun berbeza dengan drama terbitan OrangeTree Production Sdn Bhd yang diarahkan Nizam Zakaria, ia membawa kisah seorang gadis yang sanggup berkorban dan berkahwin dengan ayah kepada sahabat baiknya.

Drama terbaru 20 episod ini membariskan pelakon seperti Aishah Azman, Shah Jazle, Ruhainies, Nur Alis, Ben Amir, Idzham Ismail, Amyza Aznan, Razak Ahmad dan juga Esma Danial.

Pengarahnya, Nizam berkata, biarpun ia mengisahkan mengenai perkahwinan tanpa cinta, namun drama ini sarat dengan pengajaran dan mesej berguna.

“Salina (Aishah), gadis muda yang berkahwin dengan seorang duda yang juga ayah kepada sahabat baiknya.

“Salina terlebih dahulu pernah menjalinkan hubungan dengan Ashreeq (Ben Amir) namun dirahsiakan kerana Marlina turut meminati Ashreeq.

“Cerita ini mungkin nampak sama luarannya, tetapi sangat berbeza dasarnya. Malah ketika pertama kali disuakan dengan kertas kerja drama ini, saya sudah jatuh hati dengan jalan ceritanya,” katanya kepada Zass.

Menjalani penggambaran hampir dua bulan di sekitar Kuang dan Kuala Lumpur, Nizam berkata, dia tidak mengalami cabaran besar, namun mengakui pada mulanya agak gusar dengan penglibatan Aishah sebagai teraju utama, memandangkan dia sebelum ini sering bekerja dengan mereka yang berpengalaman.

“Tapi bila sudah bermula, Aishah memberikan komitmen dan fokus yang cukup baik. Lebih-lebih lagi dia merupakan graduan dalam bidang seni lakon dari Aswara.

“Dia juga sering melihat abangnya, Afiq Muiz berlakon. Jadi tidak sukar untuk membentuk dia di set kerana dia tahu mendalami karakternya,” katanya.

Bagaikan Kelip-Kelip mengisahkan Azman (Esma Daniel), yang kematian isteri membuat keputusan untuk mengahwini Salina yang juga anak kepada rakan sekerjanya, Pak Salleh (Razak Ahmad).

Perkahwinan Azman ditentang keras oleh anak sulungnya, Marlina (Ruhainies). Marlina tidak menyangka terlalu cepat bapanya mencari pengganti ibunya lebih-lebih lagi usia Salina tidak jauh beza dengan usianya.

Walaupun sebelum ini hubungan Marlina dan Salina sangat baik, dia tetap tidak dapat menerima kehadiran Salina yang dianggap menjadi perosak kebahagiaan keluarganya.

Malang tidak diduga, Azman pergi menghadap Ilahi. Salina bagaimanapun berjanji akan menjaga dan membesarkan anak-anak tirinya walau apa pun terjadi.

Bermula episod derita Salina apabila terpaksa menerima segala cacian, makian dan berjuang untuk membesarkan anak-anak tiri yang tidak menyukainya.

Adakah Salina akan terus memendam perasaan dan berkorban sepanjang hayatnya?
Ikuti perjalanan yang mendewasakan Salina dalam Bagaikan Kelip-Kelip setiap Selasa hingga Ahad jam 8.30 malam di slot Azalea, TV9.
Bagaikan Kelip-Kelip punya keistimewaan tersendiri Bagaikan Kelip-Kelip punya keistimewaan tersendiri Reviewed by Kakigosip on 04:39:00 Rating: 5
Powered by Blogger.