Ronnie Hussein belikan anak gelang emas sempena raya

Penyanyi, Ronnie Hussein memberitahu kepada MH Online Ramadan kali ini lebih bermakna buat diri dan isteri, Fiza Yahya kerana pada bulan Mei lalu mereka telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan selepas penantian selama lapan tahun.

Berkongsi mengenai perkara itu, pelantun lagu Dikoyak Waktu itu juga berkata, kehadiran cahaya matanya itu turut akan lebih memeriahkan suasana di hari raya nanti.

“Ramadan, kebiasaannya saya akan sibuk dengan memenuhi undangan berbuka puasa dan juga membuat persembahan nyanyian. Namun saya akui bulan puasa tahun ini benar-benar memberikan kelainan buat diri saya dan isteri sebab sudah bertiga, sebabnya puasa tahun lalu kami hanya berdua saja.

“Jadi bulan puasa tahun ini juga saya ada rutin yang baru, di mana saya akan mengambil alih tugas isteri dengan menjaga anak kami, Raisya Umairah pada sebelah malam dengan membancuh susu dan memastikan lampin anak bersih, anak masih kecil lagi dan belum pandai bercakap, selain menangis itulah saja caranya berkomunikasi. Selain itu juga, saya akan masak untuk isteri sementara dia dalam proses berpantang,” jelas Ronnie teruja bercerita tentang pengalamannya sebagai bapa.

Ketika ini usia anak Ronnie kini berumur sebulan.

Menyentuh mengenai persiapan raya pula, Ronnie ada menyatakan, barangan anak sudah siap dan tidak mahu persiapan di saat akhir.

“Untuk anak, telah saya persiapkan sebelum bulan puasa lagi kerana saya tidak mahu persiapan di saat-saat akhir, takut ada yang tertinggal pula. Baju dalam dua pasang ke tiga pasang, sementara itu barang kemas seperti gelang pun ada,” ujarnya Ronnie tersenyum.

Dalam perkembangan lain pula, Ronnie akan menyusun strategi baru untuk projek solonya dalam arena seni muzik selepas hari raya nanti.
Ronnie Hussein belikan anak gelang emas sempena raya Ronnie Hussein belikan anak gelang emas sempena raya Reviewed by Kakigosip on 05:55:00 Rating: 5
Powered by Blogger.