Asfan Shah had masa kerja untuk keluarga

Menyedari diri sudah berkeluarga, komposer dan penyanyi iaitu Asfan Shah, memberitahu Ramadan 2016 ini jadualnya agak padat dan akan membahagikan masa sebaik-baiknya di antara keluarga dan juga kerjayanya.

“Bulan puasa tahun ini ada kelainannya di mana saya dan isteri dikurniakan seorang permata hati lelaki yang kini sudah berusia setahun dan tiga bulan. Situasi agak berbeza kali ini, agak kelam kabut sebab masing-masing sibuk. Tambah pula isteri kini memberikan sepenuh tumpuan  kepada perniagaan sendiri.

“Anak-anak pula kedua-duanya lelaki dan sudah tentunya agak lasak, isteri sayalah jaga mereka sambil berniaga, mujurlah rumah dengan studio dekat jadi sempatlah saya membantunya. Apabila waktu berbuka puasa dan sahur kami akan berada di rumah saja.

“Jadi, sebab itulah juga saya membuat keputusan untuk hadkan masa kerja, kalau dulu kerja sampai lewat pagi, tapi kali ini jam 10 malam saja saya akan berhenti dan balik rumah sebab penat dan tak larat sangat dah. Manakala baki kerja akan saya sambung esok harinya,” ujarnya ketika ditemui dirakaman Melodi Raya.

Menyentuh mengenai karier seninya, Asfan ada menyatakan, dia kini sedang dalam proses pembikinan single lagu untuk Ariz Forteen yang diberikan oleh Zulin Aziz.

“Saya sebenarnya agak terkejut bila mendapat tahu yang Zulin mampu menulis lagu dan lirik, jadi bagi saya tentulah bagus. Dia berikan saya melodi kosong dan selepas itu saya pun buatkan demo, bila dengar dia pun terus suka, maka kami pun meneruskan projek itu,” katanya.

Asfan sedang dalam proses pembikinan album sulungnya yang akan menampilkan beberapa lagu baru dan lama dengan diberikan melodi nafas baru. Selain itu Asfan juga akan mengeluarkan lagu baru berjudul 143 Aku Cinta Kamu, rentak rap.
Asfan Shah had masa kerja untuk keluarga Asfan Shah had masa kerja untuk keluarga Reviewed by Kakigosip on 15:53:00 Rating: 5
Powered by Blogger.