"BUKAN SURAT CINTA" MIRA FILZAH

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan cerita mengenai surat terbuka kepada pelakon popular Mira Filzah daripada Pencetus Ummah Rahmat. Sejak tersebarnya surat tersebut di laman sosial, kini ia menjadi spekulasi netizen kononnya PU Rahmat meluahkan rahsia hatinya atau memikat secara islamik.

Walau bagaimanapun, Nur Amirah Filzah Badioezaman atau dikenali sebagai Mira Filzah, 23, berkata, surat terbuka itu bukanlah salah satu cara untuk memikat dirinya.

“Sebenarnya surat terbuka PU Rahmat itu tidak dihantar kepada saya secara langsung. Saya mendapat tahu apabila surat terbuka itu mula tersebar luas di laman sosial.

“Saya rasa itu bukanlah cara luahan cinta PU Rahmat kepada saya. Sebenarnya tujuan PU Rahmat adalah untuk meuarkan ataupun mengajak orang ramai bagi membantu kebajikan di Syria, tapi cara dia menggunakan nama saya mungkin dengan cara itu orang akan lebih tertarik untun baca dan share. Bukan tujuan untuk memikat, surat itu adalah bertujuan untuk sama-sama membantu ke arah kebajikan.

“Perasaan saya sebenarnya bila baca balik, surat itu lebih kepada mengajak orang ramai untuk membuat kebajikan di negara Syria. Jika saya diberikan peluang dan kesempatan untuk terlibat sama seperti yang dinyatakan dalam surat berkenaan, saya memang mahu. Tapi saya masih di bawah tanggungjajwab ibu dan bapa, masih lagi muda, tambah lagi saya ini perempuan. Jadi pergerakkan agak terbatas. Apa yang saya boleh lakukan sekarang ini antaranya seperti menderma dan buat kebajikan lain di sini,” jelas Mira ketika dihubungi.

Dalam perkembangan lain, Mira masih lagi terlibat dengan penggambaran drama terbaru berjudul Meh Sandar Pada Aku.
"BUKAN SURAT CINTA" MIRA FILZAH "BUKAN SURAT CINTA" MIRA FILZAH Reviewed by Kakigosip on 09:28:00 Rating: 5
Powered by Blogger.